foto: Emelie Wååg
Recept
Botten:
200g smör
3dl socker
2 ägg
1dl kakao
1tsk bakpulver
2dl vetemjöl
4tsk vaniljsocker
3dl socker
2 ägg
1dl kakao
1tsk bakpulver
2dl vetemjöl
4tsk vaniljsocker
Smält smöret och ta kastrullen av värmen.
Rör ner ägg och socker.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker & bakpulver i en skål.
Rör ner blandningen i kastrullen.
Bred ut i långpanna med smort smörpapper.
Rör ner ägg och socker.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker & bakpulver i en skål.
Rör ner blandningen i kastrullen.
Bred ut i långpanna med smort smörpapper.
Glasyr:
2dl grädde
2dl socker
2msk sirap
2dl socker
2msk sirap
100g mörk blockchoklad
100g smörflagad mandel till garnering
100g smörflagad mandel till garnering
Blanda allt utom smör i en kastrull.
Låt koka tills det tjocknar & chokladen smält.
Ta av kastrullen & vispa ner det kalla smöret i klickar.
Bred glasyren över bottnen.
Strö över flagad mandel.
Låt kakan kallna i kyl.
Skär i bitar.
Åh jag är så trött på blogspot så in i tuuusan. Funkar inte att lägga upp stora bilder som man vill även om dem håller sig under 8MB, fuck't up så in i bäng. Får nöja mig med en minibild så att man inte ser receptet.
Idag har jag bakat och fotat. Love it. Jag ska bli stylist/fotograf när jag blir stor ^^,
Tänkte att jag kunde lägga in två av bilderna här under också i större format eftersom dem knappt syns i kollaget.
Prova det här receptet, det är skitmycket socker så man blir jättesöt!
emelish
3 kommentarer:
Mums så gott
smarriga var dom! säger den ständigt sötsugne... suck!
Ska provas! Jag håller med dig om blogspot - inte optimalt. Ha en fin lördagkväll! Kram!
Skicka en kommentar