lördag 27 februari 2010

att sälja lägenhet.

Foton: Emelie Wååg
mellanrum
Jag har ett litet problem som jag behöver er hjälp med. Ska sälja min lägenhet, men vet inte vilken mäklare jag ska välja, om man ens behöver en sån? Det är ju smidigt med en mäklare som sköter allt tråkigt men är det värt det? Sen finns ju Hemverket, någon som testat dem? Bilderna fotar jag själv i vilket fall. Ja, behöver alla tips och råd jag kan få! Mäklare eller inte mäklare, det är frågan?
mellanrum
Ha en mysig lördagkväll!
emelie

11 kommentarer:

Emelie sa...

Mäklare kan vara bra. Kan vara svårt att få napp själv. Men se om du kan få till ett "gratis" första möte. Ibland erbjuder mäklarna det. Så kan du ju känna själv om du vill gå vidare med den mäklarfirman. :) Sen tror jag du kan fråga om en prisreduktion när du tar bilderna själv. Är ju trots allt lite arbete bakom.

Susanna sa...

Först måste jag bara säga, igen, att jag verkligen älskar dina fantomenbilder över soffan!

Alla seriösa mäklare kommer på kostnadsfritt första hembesök för att värdera din bostad. Det kan vara bra att ta hem några olika, så du får ett hum om vad din lägenhet kan tänkas vara värd, även om du väljer att sälja själv. De kan värdera väldigt olika nämligen!

Det som är bra med en mäklare förutom att de ofta får ut ett mycket högre pris än vad du får själv, är att de håller i alla trådar. Du har hjälp av dem även efter affären är avslutad, om det skulle bli några problem.

Jag skulle aldrig någonsin sälja utan mäklare, men så har jag ju hört hur många skräckhistorier som helst av Johan.
Han sitter här i soffan och tycker att "Säg till henne att Stadshem skall sälja! Stadshem är det enda som duger!" :-D

Hoppas hur som helst att du kommer till rätta med hur du skall göra och att det blir bra. Lycka till!

Josefine sa...

Jag misstänker att du inte bor i Skåne? Annars hade jag haft tips på bra mäklare att anlita. Jag tycker du gör helt rätt i att fotografera själv, jättefina bilder! Jag gillar ditt sovrum, fin färg på väggarna. Väldigt harmoniskt:) Den silvriga brickan på väggen är hur fin som helst.

Lycka till!
/Josefine- at home

Malin F sa...

åhh... så himla fint ni har de :) nu blev jag sugen på att greja här hemma! jag tror faktiskt att mäklare lönar sig... när jag försökte sälja min på blocket så blev jag erbjuden betyyyyydligt lägre än vad jag sen fick you know... good luck hur som helst! pöss / Malin

Kristina - Kix Koll sa...

Det är ju smidigt med mäklare och oftast får de väl ut mer med tanke på att de når ut till fler. Å andra sidan tycker jag att de tar helt oförsvarbart mycket i provotion mot vad de gör.

jopaucho sa...

Hej Emelie nu kan du få se lite av vad jag gör och skicka vidare till de som e intresserade ....
uppdaterar nästan varje dag :)
http://inmypad.blogspot.com/

hare bäst o lycka te i sthlm

Lysande ögonblick! sa...

Åh det är så svårt. Jag har sålt med mäklare tidigare och det var framförallt väldigt bekvämt och bra. Jag tror inte jag hade lyckats bättre själv med alla prospekts, nätverk, annonser och visningar. Lycka till!!!

a-k sa...

jag har själv sålt två lägenheter utan mäklare och det har gått hur bra som helst. Visserligen var detta innan Hemnets era. Men vi sålde vår gamla sommarstuga på Blocket för ett par år sedan bara och skrev ett köpekontrakt som vi köpt i bokhandlen. Vi hade en mäklare på tomten först men han lyckades inte alls.

Mumlan sa...

Jag skulle absolut anlita en mäklare. Skönt att få hjälp med alla papper och få det rätt från början. Dessutom tror jag potentiella köpare ser det som en trygghet. Men du ska såklart parat med minst tre stycken! Låt dem värdera och lämna offert. Förhandla och spela ut dem mot varandra!
Lycka till med försäljningen! :)

Materielltjej sa...

Ser att du bor i Skövde. Har du tid, kontakta två eller tre som du har sett som framställer bra presentationer/bilder etc och som har gott rykte i övrigt för att se vad de erbjuder och vad du känner för mäklaren. Tyvärr så läggs det inte samma fokus på det i mindre städer, att det inte är lika viktigt med fotot på objekten i mindre städer.
Jag tror dock att din lgh säljer sigsjälvt ganska bra. Mäklare är bra så slipper man vissa bitar men samtidigt så finns det ju billigare tjänster. Jag känner att man själv gör ett hästjobb då man städar för fotning och visningar om och om igen, ngt som tar den största tiden. DEt mäklarna gör kan man få hjälp av från banken eller hemverket eller såna billigare mäklartjänster. Det handlar lite om att få den publicerat brett och i tidningar etc. Numera så annonserar ju hemverket även på hemnet så det är ju toppen.

DAHLARNA sa...

Vilket FINT hem du har! Tyvärr kan jag inte bidra med några mäklarkunskaper. Köpte mina föräldrars hus, så då klarade vi ju det på egen hand! Lycka till med säljandet! Hoppas att du får en riktigt mysig helg, efter denna vecka! Tänker på dig & hoppas att det löser sig med praktikplats. KRAMAR!