söndag 24 januari 2010

summary of formex, spring 2010.

Nytt år och vi vågar oss på en försiktig optimism, vi känner lust för förändring. Detta tar utlopp i kreativiteten. Formex nyckelord för årets trendtema - kreativitet, nydanande, hållbarhet och skapande miljöer. Det kan vara trädgårdsmästarens växthus, författarlyan eller konstnärsateljén. I hemmen blir matbordet en syhörna och vardagsrummet en målarateljé. Naturnära, råa ytor blandas med knallfärger och hög finish.
mellanrum
Geir Oterkjaer och Maria Nordin hade skapat området Urban Dining där det serverades lunch. Här fanns en mix av mobil trädgård, galleri och kreativt kaos. Matborden var enkelt uppbyggda av bockben och plywoodskiva.
mellanrum Jan Rundgren hade byggt upp en stor vindsateljé som entréutställning. Kreativt kaos och skapande rymdes i denna drömateljé. Stora ytor med inspirationsmaterial som tyger, collage och fina stilleben.
mellanrum
Mitt bland collage och kreativt kaos presenterades också den Officiella Bröllops Serien för Kronprinsessparets bröllop.
mellanrumVissa tog fasta på det här med bröllopet och adderade lite humor. Tyger med Kronprinsessparets liv tog form och kallas för en textil kärlekshistoria. Läs mer om Drottningholm Ockelbo här.
mellanrum
Något jag tror att vi kommer få se mycket utav i år är det surrealistiska med humor i baktanke. Kanske lite Alice i underlandet-känsla, nu när filmen snart har premiär? Jag blev kär i den här fina ljusstaken som är en prototyp av Men At Work.
mellanrum
Young Designers Lounge hade Jarl Fernaeus inrett. Sparsmakat just för att de unga formgivarnas montrar runtomkring skulle få vara i fokus.
mellanrum
B. handmade - Craft selected by Formex & K.H.V.C. En utställning som designern Synnöve Mork stod bakom. Unika konsthantverk uppställda i vackra stilleben.
mellanrum
Här kunde man se många kreationer i tidningspapper. Do it yourself.
mellanrum
House Doctor vann pris i en utav tre kategorier, orginalitet, för bästa monter. Även min favorit bland montrarna. Just för deras fingertoppskänsla när det gäller att mixa produkter.
mellanrum
Vilda blommor pratades det om när det gäller bröllopet som äger rum i sommar. Denna bild är från House Doctors monter. Sjukligt fint att blanda hejvilt.
mellanrum
Popup Café, inspirerat av pop-upböcker för barn. Synd bara att det låg lite avsides i en jättelokal som inte utnyttjats mer än såhär. Formgivningen står Saša Anti´c och Lo Bjurulf för. Grymma stylister båda två.
mellanrum
Nu får det nog räcka för idag, är grymt imponerad om ni ens orkat ta er ner hit.
Sov gott.
emelie

3 kommentarer:

Kristina - Kix Koll sa...

Superbra inspiration och summering för oss som inte kunde vara på plats.

Anonym sa...

Snygg rapport! Bilder och lite text. I like

Maja/Cactusvit sa...

Vad roligt att du skriver om Geir Oterkjaer, är nämligen av han vi köpte vår nuvarande lägenhet. =)

Ha det gott! /Maja