måndag 16 november 2009

karingo.

bilder från Karingo.

Alla behöver ladda sina batterier då och då, så jag ville ge er ett av mina guldkornsställen där man verkligen får njuta av god mat, underbara vyer och lugn.

En kylig höstdag för två år sedan bjöd mamma med mig och några vänner till Käringön och Karingo. Vädret var inte på topp men vi klädde oss utefter förutsättningarna. Vi skulle först ut för att fiska hummer! Jag och min sjösjuka går inte ihop med vågor [trots att jag i stort sett är uppvuxen på en båt och trots mitt efternamn], så jag bekantade mig med relingen och vattnet nedanför under hela båtturen. Men jag bet ihop och då jag inte hängde över relingen och kräktes hjälpte jag sjömannen att få upp hummerburarna. Vilken upplevelse! Fångsten var klen, har för mig att vi fick upp två stycken. Men väl inne vid bryggan drog vi upp några burar till [som Kent hade fixat i förväg].

Efter detta äventyr fick vi byta om till badkläder och hoppa ner i deras vedeldade kar som är placerat på bryggan med havet som utsikt. Här blev vi servade med Karingos egna Champagne och som tilltugg, ostron och snittar. De som var modiga hoppade även i det iskalla havet för att sedan värma sig i karet igen.

Nu var hummern färdigkokt och det var dags att kliva upp för att sätta sig i ostronbaren där vi fick avnjuta denna underbara måltid. Nykokt hummer, champagne och hembakt bröd.

Jag kan verkligen rekommendera dig att åka till Käringön för att göra ett besök på Karingo. Helt fantastiskt.
mellanrum
Må gott.
emelie

1 kommentar:

a-k sa...

Låter underbart och jag vill åka dit genast!