tisdag 23 juni 2009

granit omtanke.

Jobbar ju inte kvar på Granit, men älskar fortfarande konceptet och alla vackra ting som bjuds i butikerna. Något som är relativt nytt och som jag vill uppmärksamma här på bloggen är Granit Omtanke, och såhär står det om märkningen på Granits hemsida:

- När en vara är märkt med Granit Omtanke så är den lite speciell. Det betyder att vi tycker att just den varan förtjänar mer uppmärksamhet. Det kan t ex. innebära att varan är tillverkad av miljövänligt material, på ett miljövänligt sätt, att den är närproducerad eller att vi samarbetat med en mindre tillverkare. Det kan också betyda att varan är gjord av återvunnet material eller att den går att återanvända om och om igen. På varorna som är Omtanke-märkta finns det såklart mer fakta om varför den förtjänar märkningen. För oss innebär en vara märkt med Granit Omtanke ett försök till att göra världen lite bättre. Och att vi vill hushålla med jordens resurser.
En extra omtanke till vår planet helt enkelt.


Då man köper någon av de produkterna jag har satt ihop i collaget här uppe så går en del av pengarna till barnhemmet i Muang Mai i Thailand. Bara det tycker jag är värt att besöka en Granitbutik nästa gång man får möjlighet!

emelish

1 kommentar:

Erika sa...

Bra sagt Emelie. Tycker du ska ta och besöka klädbutiken snart :) Hoppas allt är bra i solen!