torsdag 2 april 2009

skyltfönsterprojekt : villervalla.

Tyvärr fick jag inga bra bilder över fönstren eftersom det speglades i dem, men jag hoppas ni ser ändå!

Sliten och nött kan man verkligen säga att jag är efter många tuffa veckor i rad. Men vi har ju så roligt hela tiden så att man inte kan känna efter förens efteråt.

Mitt och underbara Majas projekt denna veckan har varit att ta oss an Villervallas skyltfönster. Påskskyltfönster var uppgiften.

Det finns tre skylfönster i butiken och vi har gjort samtliga. Vi hade stora visioner och en yttepytte budget vilket kanske inte riktigt går ihop. Första dagen började vi med att bränna alla våra pengar på att köpa gips och stora ballonger, det är hejdlöst dyrt med stora ballonger! När vi sedan började tillverka vårt mega stora ägg så visade det sig att varken ballongen i megastorlek eller gipset hade behövts. Gipset räckte cirka 4 varv och sen stod vi där med skägget i brevlådan. Sprang till närmsta färgaffär och prutade till oss tapetklister för 20kr, det var våra sista 20kr, budgeten låg på 300 kr och vi gick på pricken plus minus noll. Sedan började arbetet med paper manché att ta vid. Varken jag eller Maja hade fingerfärdigheten kvar sedan dagiskurserna i detta ämnet men vi tyckte ändå att vi grejade det ganska bra.

Så här såg en av våra skisser ut

Trots allt så fick vi till slut ihop ett stort ägg, som kanske inte är jättelikt ett ägg men som vi har slitit för det där ägget! Jag har drömt mardrömmar och kallsvettats över ett ägg.

Vår tanke med skylfönstren är då att låta varubärarna vara symboler för påsken. Kläderna är så färgsprakande och utstickande så vi ville att dem skulle få ta för sig. Vi valde att alla varubärare skulle vara vita för att förtydliga kläderna. Vi är väldigt nöjda och glada att vi lyckades ta oss igenom dem här dagarna.


Äggtillverkning

God natt kära läsare.
emelish

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni gjorde ett underbart jobb! Så kreativt och det blev SÅ mycket bättre i deras fönster. Ni speglar de fina kläderna perfekt!
Grymt tjejer.
kram och god natt

Anonym sa...

Kul med en blogg som visar fina grejer och goda recept... Såg ditt vardagsrum på styleroom, såå fint... Vars har du köpt medaljongtapeten och vilket märke är det???
TACK// matildabergman@hotmail.com