tisdag 28 april 2009

picknick.

Tänka sig att jag faktiskt kom ihåg kameran och fotade min exponering, men såklart glömde jag kameran på Mio när jag väl tagit fotona. Så det kostade mig en extra cykeltur, och det var i motvind på vägen hem! Här är resultatet i alla fall.

Igår fyllde min lillasyster 17 år så hon är faktiskt värd ett grattis, grattis Nea! Ska på kalas i helgen och fira henne.


Nu är jag så trött så att jag strax somnar sittande här och nu. Måste sova.
God natt alla vänner!
emelish

lördag 25 april 2009

tystnad.

Foto: Emelie Wååg

Äntligen är det tyst från lägenheten under, det har varit askalasfest där ikväll vill jag lova. Men nu är det tyst. Jag som skulle sova tidigt ikväll, men det är ju som vanligt, men får ju sovmorgon imorgon, behöver inte gå upp förens kvart över nio. Skönt. Lovar att jag kommer vara lika trött då som när jag går upp tjugo över fem på vardagarna är det värsta. Men kroppen kommer nog känna av att jag fått mer sömn än vanligt sen under dagen i alla fall.

Jag började att göra om ett podie cirka fem minuter i fem idag, men blev nästan klar så ska bara fixa det sista imorgon. Kanske kommer ihåg att ta med kameran till och med och dokumentera för framtida bruk.
Jag vill och vill och vill, så mycket. Önskade att jag kunde få ett tecken på att jag är på rätt väg? Har jag tagit rätt i fyrvägskorsningen? Det är frågan.


Nej nu tror jag att jag är trött, eller nej, jag vet att jag är trött.

På tal om bilden, jag älskar Grythyttans klassiker, vackert vackert.
emelish

sommarvärme.

Vädret är helt helt helt underbart. Synd bara att jag spenderar mina dagar i svart outfit, inne i en svart byggnad, Mio, även kallad. Men dagen har gått relativt fort och jag satt ute på lunchen och sög in all sol i kroppen så jag blev fylld av energi. Näst helg är jag ledig och då hoppas jag på att det är min tur att få massa sol från en klarblå himmel!

Har inte bloggat på evigheter nu så tänkte att jag skulle slänga in en bild från sista dagarna i skolan innan praktiken. Den är på mina dockor som jag stylade när vi gjorde övningar självständigt. Finns inte mycket kläder att hurra för men man gör så gott man kan!

Har börjat min praktik på Cubus här i Skövde nu också. Har haft en jätterolig vecka och dem som jobbar där är grymt snälla och tar hand om mig på bästa möjliga sätt! Jag är supernöjd.

Nu ska jag ut i kvällsolen och ta en promenad. H är på handbollsavslutning i Hjo ikväll så jag ska sova dundertidigt för jag är dundertrött.
emelish

tisdag 14 april 2009

det går bra nu.

Släng upp en hand om du känner det går bra nu,
det går bra nu, kompis det går bra nu.

Fredagen tillsammans med Ewelina avnjöts vid kanalen i Karlsborg med en glass i handen.

Fyll inte ditt liv med dagar, fyll dina dagar med liv...
emelish

grattis lilla mamma.

Grattis mamma! Hoppas din dag varit bra.
Mitt och Hannes paket slog jag in i ett stort påskägg som jag sprayat med sprayfärg. Blomman har jag gjort i skolan.

Helgen har varit helt underbar. Grillning och härliga påskmiddagar har varvat varandra. Jag älskar våren och solen, det gör mig så glad! Jag träffade Ewelina i fredags också, jätteroligt o jag saknar henne för mycket märker jag! Fick en hel hög med inredningsmagasin, hon är grym, my soulmate!

Hoppas ni alla haft en lika underbar helg som jag.
emelish

tisdag 7 april 2009

vilken soppa.

200 g köttfärs [nöt eller lamm]
1 l vatten
0.5 tärning köttbuljong
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 st potatisar
1 st paprika
2 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar

1. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan.
2. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.
3. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.

Ville tipsa er om en enkel och jättegod soppa. Den klassiska knäckebrödsmackan med ost passar allra bäst till. Jättegott!

Förövrigt är allt annat också en stor soppa, fick min deklaration idag, 8227kr är jag härmed skyldig Skatteverket. Sålde fonder förra året och sådant straffar sig när man minst tänkt på det. Jag sitter i en big big kniiiipa just nu. Men problem är till för att lösas så nu ska jag se över vad jag kan sälja. Någon som vill bli fotad, eller har ett hem som vill bli fotat? Call me!
emelish

måndag 6 april 2009

Villervalla.

Lägger upp bilderna från inlägget med påskskyltningen från Villervalla igen för att se om det går att få dem att bli klickbara så att man kan se dem större. Jag vet inte vad jag gör för fel, är det någon som vet så skriv gärna en kommentar, tack!
emelish

dukning.

Idag har vi varit i skolan och jobbat i vårt showroom. Mia som är vår "nya" lärare hade skrivit olika teman på dukningar på lappar och sedan fick vi dra varsin lapp. Jag och Louise fick trendig dukning som vårt tema. Eftersom trendigt går att tolka på tusen miljoner sätt så bestämde vi oss till slut för att köra på det stilrena och enkla, vilket jag tror att många ser som trendigt. Vår dukning blev en buffé.


Här under kommer de andra gruppernas dukningar,
Pontus och Linnea - Havsdukning
Ida och Malin - Lantlig dukning
Elin och Love - Tjejmiddag
Jasmine och Paolo - Slottsdukning

Det fanns även en herrdukning gjord av Jouline och Camilla och en barndukning gjord av Joanna och Caroline, men tyvärr har jag inga bilder på dessa. Men kika gärna in på Louises blogg så finns det bilder på herrdukningen där.
emelish

lördag 4 april 2009

uteplats.

Jag bara älskar zinkfrossan som råder i vårt avlånga land. Tänker ta med trenden ut på min lilla balkong nu till våren. Alla dessa produkter finns att köpa hos Granit.

Nu ska jag iväg på födelsedagsfest.
Dagens tips: ta längre steg och snabbare.
emelish

torsdag 2 april 2009

skyltfönsterprojekt : villervalla.

Tyvärr fick jag inga bra bilder över fönstren eftersom det speglades i dem, men jag hoppas ni ser ändå!

Sliten och nött kan man verkligen säga att jag är efter många tuffa veckor i rad. Men vi har ju så roligt hela tiden så att man inte kan känna efter förens efteråt.

Mitt och underbara Majas projekt denna veckan har varit att ta oss an Villervallas skyltfönster. Påskskyltfönster var uppgiften.

Det finns tre skylfönster i butiken och vi har gjort samtliga. Vi hade stora visioner och en yttepytte budget vilket kanske inte riktigt går ihop. Första dagen började vi med att bränna alla våra pengar på att köpa gips och stora ballonger, det är hejdlöst dyrt med stora ballonger! När vi sedan började tillverka vårt mega stora ägg så visade det sig att varken ballongen i megastorlek eller gipset hade behövts. Gipset räckte cirka 4 varv och sen stod vi där med skägget i brevlådan. Sprang till närmsta färgaffär och prutade till oss tapetklister för 20kr, det var våra sista 20kr, budgeten låg på 300 kr och vi gick på pricken plus minus noll. Sedan började arbetet med paper manché att ta vid. Varken jag eller Maja hade fingerfärdigheten kvar sedan dagiskurserna i detta ämnet men vi tyckte ändå att vi grejade det ganska bra.

Så här såg en av våra skisser ut

Trots allt så fick vi till slut ihop ett stort ägg, som kanske inte är jättelikt ett ägg men som vi har slitit för det där ägget! Jag har drömt mardrömmar och kallsvettats över ett ägg.

Vår tanke med skylfönstren är då att låta varubärarna vara symboler för påsken. Kläderna är så färgsprakande och utstickande så vi ville att dem skulle få ta för sig. Vi valde att alla varubärare skulle vara vita för att förtydliga kläderna. Vi är väldigt nöjda och glada att vi lyckades ta oss igenom dem här dagarna.


Äggtillverkning

God natt kära läsare.
emelish